Produkter
Musserende bringebær vin 2022- tilgjengelig
i
gårdsutsalget
Laget på bringebær fra vår egen åker.
Produsert på den tradisjonelle metoden hvor annengangs gjæringen foregår på flaske.
390,--/0,75 l
Demi-sec
Alkoholprosent 9,83%
Passer til dessert, kake, frukt, sjokolade, is, aperitiff/avec
Selges direkte fra gården
Ta kontakt på post@grubbestad.no
Fagerlin-musserende av haskap og eple- tilgjengelig i gårdsutsalget
Laget på den tradisjonelle metoden med annengangsgjæring på flaske.
Haskap er et blått bær med nydelig smak av blåbær, bringebær og solbær
390,-/0,75 l
Demi-sec
Alkoholprosent 7,5%
Passer til dessert, kake, frukt, sjokolade, is, aperitiff/avec
Selges direkte fra gården
Ta kontakt på post@grubbestad.no
Karl Nefton
Rødvin på Rondo druer fra Sandefjord
Druene er plukket for hånd ved hjelp av familie og gode venner, og vinen er produsert på gården
Karl Nefton fra Trolldalen i Andebu var Bjarne sin oldefar
Han var en “fresk” pioner i sin tid (litt som denne rødvinen)
En driftig bonde og skogsarbeider som inspirerer
Alkoholprosent 13,89%
Fikk 3.premie i kategorien Druevin
i Norges Beste Drikke 2025
Ikke tilgjengelig i gårdsutsalget
Musserende av druer fra Sandefjord 2022
Cuvee Sandefjordsfjorden
Produsert på den tradisjonelle metoden hvor annengangs gjæringen foregår på flaske i 25 mnd.
Druene er plukket for hånd ved hjelp av gode venner og familie.
Produksjonen skjer i det gamle melkerommet her på Grubbestad Gård
Alkoholprosent 12,60%
Leveres til HoReCa og Vinmonopolet juli 2025
Ikke tilgjengelig i gårdsutsalget
Haskap
Haskap har vært dyrket i Japan i årtider og Ainu folket fra nord i Japan, omtaler haskap som “den lille presangen ytterst på grenen”.
De kaller det også bæret for et langt liv og godt syn. Nye sorter haskap med forbedret smak, har i de senere år blitt foredlet frem på Saskatchewan universitet i Canada.
Våren 2019 plantet vi et felt med 500 haskapbusker på Grubbestad Gård. Bæret har en blålilla farge og minner om et avlangt blåbær. Det smaker en blanding av blåbær, bringebær og solbær. Bruksområdene er mange som smoothie, saft og syltetøy. I Nord-Amerika er haskap på vei til å bli det nye superbæret, det inneholder 3 ganger så mye antioksidanter som blåbær og er proppfullt av vitamin C og antocyaniner.
Våre haskap plukkes en fin sommerdag i juni/juli, fryses og fraktes til Epleblomsten i Gvarv. Der blir de presset, pasteurisert og tappet på flasker som 100%råjuice
Denne juicen kan f.eks drikkes som den er, brukes i te, ha på havregrøten eller i smoothie.
Vi er veldig glade i den og håper den faller i
smak.
80,- /250 ml
Selges direkte fra gården.
Ta kontakt på post@grubbestad.no